< Södermalms IK

Senaste nytt

För det allra senaste, se:
Södermalms IK:s FaceBookgrupp
och
Short track i Mälardalen Båda dessa uppdateras på plats under tävlingar mm.


Denna hemsida upphör att existera

Vi hänvisar till https://www.svenskalag.se/soik
Samtidigt tackar jag alla skridskovänner för era bidrag till den här sidan under tio år och önskar de som tar över lycka till. Webmaster emeritus Ulf Silfverling


"Ett smakprov på livet som elitidrottare"

Under en vecka har Max Sjöstedt Eriksson, Emil Jeppsson, Erik Decker och Moa Belaieff Kronborg varit i Stavanger under ledarskap av Sebastian Falk för att utvecklas som idrottare och människor. Det har varit en vecka full av utmaningar på olika nivå. Se artikel på Skridskoförbundets sida


Hösthelg på Hellasgården

Nu är alla detaljer klara för vår träningshelg i september. Se bifogat dokument.


Nu börjar höstträningen!

Tillsammans med Östsvenska Skridskoförbundet planerar vi en träningshelg i Stockholmsområdet 9-10 september, det är inte beslutat om det blir en dag eller övernattning och två träningsdagar. Reservera helgen för en helg med alla träningskompisar. Magnus.


Sommarträningar med mera

Se denna planering. Hemsidan kommer ej uppdateras under juli. Vi hänvisar till Facebookgruppen Södermalms IK.


Nya stadgar

Vid årsmötet måndagen den 22 maj antogs nya stadgar. Här hittar man stadgarna.


Vår tränare och skridskovän Hans "Klingan" Klingvall har avlidit - äkta passion för skridsko och barnens utveckling


Foto: Ulf Silfverling

Hej alla kära skridskovänner.
Det är med stor sorg och bedrövelse som vi nu vill informera ER alla att Hans G. Klingvall avled fredagen den 5 maj, efter en längre tids sjukdom med följdproblem.
"Klingan" var en sann skridskoentusiast, som har betytt mycket och gjort fantastiska insatser för Södermalms IK både som tränare och i styrelsen. Han var även ordförande i Supporterklubben Skridskons Vänner. Hans stora osjälviska engagemang och passion gällde främst att träna de yngsta åkarna - hans åkare. Hans nyfikenhet och vilja att lära sig mer och den ständiga hungern att bli en bättre tränare var egenskaper som alltid kommer att finnas kvar i våra minnen.
Vi blev alla väldigt glada över Klingans besked på vårkanten att han efter sjukdomar nu åter såg fram emot kommande säsong som tränare så fort han fick krafterna tillbaka, ett meddelande som uppskattades av alla på Södermalms IKs säsongsavslutning.
Han var glad och upprymd över att vara med i planeringen av säsongen och att tillsammans med oss i Södermalms IK fortsätta utvecklingen av barn- och ungdomsverksamheten. Han frågade även om hur många som skulle komma på årsmötet den 22 maj, för då skulle han komma och bjuda på tårta. Klingan såg verkligen fram emot att återkomma till klubben, isen och sina åkare. Alla hans värden pekade åt rätt håll och han gjorde ett mycket piggt intryck.
Det blev tyvärr inte som planerat. Klingan avled på sjukhuset. Detta fruktansvärda traumatiska som helt oväntat och mycket plötsligt inträffade, har försatt oss i ett starkt tillstånd av sorg och saknad. Det är svårt att ta in att han inte längre finns med oss.
Det finns ett ordspråk som lyder, "sorgen avtar med tiden" men det kommer att ta väldigt lång tid. Klingan har gjort så många tunga avtryck på oss både inom klubben och i resten av Skridskosverige. Vi har svårt att acceptera vad som har hänt. Vi sänder varmaste tankar till familj och släktingar i denna svåra stund.
Klingan blev 67 år.
Styrelsen Södermalms IK och alla skridskovänner

Foto: SoIK


Kallelse till årsmöte

Härmed påminner vi om Södermalms IK:s årsmöte måndagen den 22 maj kl. 18.00, vid Östermalms IP. All info kommer att läggas ut här inom kort.


Planering för sommar och vinter

Nu finns preliminär planering ute för barmarksträning samt höst och vinter. Planerinsinfo sommar 2017. Planeringsinfo vinter 2017-2018.


SM i Shorttrack: Guld, silver och kval till StarClass.

I helgen 3-5 mars var det Shorttrack-SM i Malmö. Från Södermalms IK var Erika Lindgren, Moa Belaieff Kronborg, Erik Decker och Lukas Gullå anmälda. I juniorklassen tog Erika Lindgren guld. Moa knep silverplatsen. I herrarnas juniorklass kom Erik Decker på silverplats. Lukas Gullå kom fyra. Lukas gjorde dessutom en bra kvaltid på 1000 m vilket meriterar honom till fortsatta StarClasstävlingar. Foton mm: se Facebookgruppen Shorttrack i Mälardalen. SM i Shorttrack, alla resultat.


Shorttrack i Lilla Sportspegeln

Se här ett inslag i Lilla Sportspegeln med Shorttrackgänget i Malmö. I helgen tävlar Erika med eliten i Hasselt, Belgien


Skridsko på hjul: Läger i Göteborg 29/4-1/5

Ett "läger på hjul" anordnas i månadsskiftet april-maj, vid Ruddalen. Lägret innehåller bland annat "teknikträningar, färdighetsutveckling, föreläsning, sociala aktiviteter och utmaningar av olika slag mestadels på hjul, men även med inslag av barmark/off skate." Inbjudan


Shorttrack: Erika Lindgren i yppersta eliten

Södermalms IK är stolta att ha Erika Lindgren som frontåkare i den tuffa shorttrackgrenen. Under säsongen har hon tävlat i världscupen, EM,och även VM. Hennes framfart i Starclass kan man följa på FB-gruppen "Shorttrack i Mälardalen". Bland annat vann hon alla sina distanser i Utrecht i december. I EM i Turin gick hon till semifinal på 1500 m. Erika blev även uttagen till junior-VM, men blev tyvärr sjuk dagarna innan tävlingen. Det största är att få vara med i ett VM. I Rotterdam den 10-12 mars tävlade Erika med hela världseliten i denna snabba sport, och placerade sig på 40 plats totalt. Hon slog där också svenskt rekord på 500 m med 45,049. Den 1-2 april går SM i Malmö, där vi säkert kommer ha flera än Erika som ställer upp.


Avslutningstävling i Göteborg

I Göteborg avslutade säsongen under helgen den 17-19 mars. Från SöIK deltog Magnus Björk i veteranklassen. Avslutningstävling-17/3-18/3-19/3, Göteborg


När säsongen är slut...

...är formen på topp. I Stavanger slogs massor av rekord i helgen av Nadine Allard, Moa Belaieff Kronborg och Erik Decker. Här en kort sammanställning:
Nadine:
- 500m: 49,49 pers
- 1000m: 1:42,52 pers
-1500m: 2:41,51 pers
Moa:
- 500m: 42,91 pers
- 1000m: 1:27,24 pers
- 1500m: 2:16,95 pers
Erik:
- 500m: 39,74 pers
- 1000m: 1:18,81 pers + klubbrekord jun & sen.
Resultat Stavanger

Så här såg de ut i både gamla och nya tävlingsdräkterna:


Winners avslutning i Örebro

Helgen den 11-12 mars deltog Karolin Palmertz-Cerne Lukas Gullå och Magnus Björk i Winners avslutningstävling Örebro. Karolin vann damernas 10.000 m och kom på en sammanlagd andra plats. Även Lukas och Magnus gjorde bra ifrån sig med 2 PB (Lukas) och 2 SB (Magnus). Resultat


Viking Race: Utmärkta resultat på EM- och VM-bana!

Viking Race är en ungdomstävling, där skridskoungdomar från hela Europa kan träffas o mäta sig med varandra på utomordentliga inomhusbanor, nu på klassiska Thialf i Heerenveen, Nederländerna. Från Södermalms IK deltog i år Moa Belaieff Kronborg, Erik Decker och Lukas Gullå. Här sammanfattas deras prestationer:
Lukas Gullå 3 x pers (sammanlagd plats 22):
500m: 47,76 (pers)
1000m: 1:34,73 (pers)
500m: 46,81 (pers)
1000m: 1:35,18
Moa Belaieff Kronborg 4 x pers (sammanlagd plats 19):
500m: 43,03 (pers)
1000m: 1:28,00 (pers)
1500m: 2:17,22 (pers)
3000m: 4:58,12 (pers)
Erik Decker 4 x pers (sammanlagd plats 13):
500m: 40,11 (pers, klubbrekord Jun)
1000m: 1:19,05 (pers, klubbrekord Jun + Sen)
1500m: 2:01,69 (pers, klubbrekord Jun)
3000m: 4:20,16 (pers, klubbrekord Jun)
Fullständiga slutresultat på http://www.vikingrace.nl.


Bildgallerier från SM och Trophy

Nu finns en mängd bilder från SM och Stockholm Trophy i följande gallerier. Bilderna är ej bearbetade av oss. Observera upphovsrätten; villkoren finns i text på varje sida.
Allround-SM, foto Mattias Lindbohm
Allround-SM, foto Peter Rosén
Allround-SM, foto Tommy Lindbohm
Stockholm Trophy, foto Jesper Sallander


Foto: Tommy Lindbohm


Resultat från onsdagstävlingen

Här redovisas kvällens resultat från säsongens kanske sista onsdagstävling. Resultat onsdagstävlingen den 22 februari 2017


Ungdomslandskamp i Sundsvall i helgen

I helgen tävlar Erika Lindgren, Moa Kronborg, Erik Decker och Lukas Gullå med de bästa ungdomarna från Finland, Norge och även Danmark/Storbrittanien. Alla uttagna från Sverige. Se mera om detta evenemang här.


Ungdomstävling i Eskilstuna

Tävling i Eskilstuna på tisdag kväll. Anmälan direkt till eik.speedskate@live.se. Inbjudan.


Erika Lindgren till VM!

Erika Lindgren är uttagen till VM i Short Track i Rotterdam den 10-12 Mars. Följ tävlingarna här. Ifrån Sverige är Jacob Jansson ifrån Skrinnaren Malmö också uttagen till tävlingen.


SK Winners avslutningstävling

Winners avslutningstävling i Örebro 11 mars. Som vanligt åker man 300 meter och 10.000 (eller 3000 meter). Jag gör en gemensam anmälan från oss så välkommen med er anmälan till Maria Petersson senast 5e mars. Ange om ni vill gå på banketten också, dessutom pers på 500 meter. Se inbjudan
Hälsningar Maria


Onsdagstävling den 22 februari

OBS! Anmälan görs på onsdag senast kl. 12:00 till Björn Törnqvist.


Vikingarännet: Skriande brist på funktionärer!

På söndag den 19/2 går Vikingarännet med start och mål i Sigtuna. Södermalms IK har av tradition skött målområdet. I år saknas det funktionärer. Kontakta Björn Törnqvist på telefon 070-33 58 29 om du kan ställa upp på lördag och/eller söndag, det brukar vara god stämning och mycket frisk luft får man!


Karolin tog nytt svenskt rekord!

Karolin Palmertz Cerne tog nytt - inofficellt - svenskt rekord på för damer ovanliga distansen 10 000 m, detta för veteraner i Hamar den 12 februari, meddelar David Hjalmarsson. Det nya rekordet lyder på 17.19.00, en sänkning med dryga 20 sekunder av Sofia Albertssons rekord från 2002 på 17.40,76. Vi är stolta och gratulerar! Resultat Hamar (Karolin har hamnat i den manliga klassen, och där placerat sig strax bakom maken Johan Cerne!).


Ungdoms-SM; Kaspar fick hålla ställningarna!

Då Lukas Gullå var sjuk så fick vår nye kämpe Kaspar Norberg ensam representera Södermalms IK på Ungdoms-SM med klasser även för yngre. Detta i Rocklundahallen i Västerås. Han har inte varit med så länge i gänget, men är i full utveckling att lära sig hastighetsskridskons hemligheter, hockeyträningen har redan givit isvanan. Kaspar kämpade bra i den blandade ungdomsklassen 11-12 år och vann den med tre tydliga personrekord. Bravo Kaspar! Resultat Ungdoms-SM 2017


Inför Ungdoms-SM

Här finns rankinglistorna


Resultat från onsdagtävlingen den 8 februari

Inte så många deltagare, men fina förhållanden. Vi hälsar Mattias Lindbohm välkommen tillbaka på isen - än sitter skären! Resultat från onsdagtävlingen den 8 februari


Sjölopp: Senaste nytt om Vikingarännet, Sollentunaloppet och Maraton-SM

Vikingarännet är skjutet på till den 19/2. Slutbesked ges den 10/2. Detta innebär att det krockar med , Sollentunaloppet och Maraton-SM . Vidare går det mera turistbetonade, men vackra Drevviksrännet (20 km) samma söndag. Bara välja!


Imorgon den 8 februari: Onsdagskvällstävling på ÖIP

Väderrapporterna ser riktigt bra ut; kyla och vindstilla. Onsdagstävlingen, alla sträckor mm OBS! Anmälan görs på onsdag den 8 februari senast kl. 12:00 till Björn Törnqvist.


Haga Mini i Gävle

Snart dax för Haga Mini/Haga Cup 18-19 februari. Det brukar vara väldigt trevligt och alla kan vara med! Nytt för i år är att de kör en supersprint samt att de har en klass för veteraner och motionärer. Se inbjudan. Vi gör en gemensam anmälan från oss! Skicka namn, födelsedata, klass och pers på de sträckor ni vill köra senast 9 feb till mapetersson64@gmail.com


Sollentunaloppet - klassiker på sjöis

Den 19 februari går Sollentunaloppet och SM i Maraton på Norrvikens is. Tävlingen brukade förr samla stor publik. Det handlar om både uthållighet och taktik. Sollentuna SK arrangerar, det finns många olika klasser, även en ungdomsklass. Priserna brukar vara generösa! Låt oss hoppas på lite mera kyla.
Inbjudan till Sollentunaloppet 2017.
Inbjudan till Maraton-SM 50 km.


Stockholm Trophy - en vinterhelg med mycket skridsko

Söndagen bjöd på mulet väder och kastvindar från alla möjliga håll. De tävlande kämpade med motstånd från vädret, vilket påverkade tiderna. Även funktionärerna hade sin match då sidobarriärerna blåste in på banorna av vinden. Men tidsplanen höll, och segrare korades. Vi tackar alla som ville komma till vårt kära Östermalms IP och ta med så många fina ungdomar. Det fanns många nya namn, särskilt i flickklasserna, och många lovande talanger. Framförallt en fantastisk kämpaglöd och åkglädje, detta gällde alla!
Resultat från Stockholm Trophy 2017.
Resultatlistor, klassvis, samt varje lopp parvis med varvtider
Alla Trophysegrare, även årets.
Vi har en del foton också, men de kräver lite mera tid att få ut.


Stockholm Trophy 2017, dag 2

Startlistor för söndagens tävlingar, preliminära


Stockholm Trophy 2017, dag 1

Lördagen bjöd på vindstilla och solsken. Mot eftermiddagen sjönk temperaturen. Det blev många fina idrottupplevelser för alla, inte minst för dem som tävlade för första gången. Efter distansloppen avslutades dagen med varvlopp med masstart. där taktik också fick spelrum. Lukas Gullå och Erik Decker visade att de kunde rävspelets konst, och de vann varsin klass.
Resultat från distansloppen, alla klasser, dag 1.
Resultat från masstart, alla klasser


Stockholm Trophy 2017

Vi välkomnar alla till vinterns höjdpunkt på Östermalms IP - Stockholm Trophy. Vår Trophysida kommer dagligen leverera startlistor och resultat. Här finns också tidigare resultat, bildgallerier med mera. Se också vår Facebookgrupp. Startlistor för lördagens tävlingar


Resultat från onsdagens tävling på ÖIP

Onsdagstävlingen genomfördes i dimma och fukt. Isen var lite mjuk. Men det var ändå några tappra deltagare, inte minst kompisarna Edit och Malin muntrade upp kvällen genom lite snack med varandra under själva loppen. Jasmijn och Nadine matchade också varandra fint, medan Kaspar Norberg fick kämpa ensam, och det gjorde han bra. Men det är synd att inte fler upptäckt detta ypperliga tillfälle få lite tävlingsvana, när det finns professionell starter, tidtagning med backup, banmarkeringar och speaker. Och hastighetsskridskor kan alla barn låna gratis!Resultat onsdagstävlingen den 25 januari 2017


Vikingloppet i Västerås

I helgen var det Vikinglopp i Västerås. Alla resultat och tider hittar ni här.


Ungdoms-SM 11-12 februari

Södermalms IK brukar vara väl representerade på Ungdoms-SM. I år går tävlingen i Västerås. Det finns klasser även för flickor och pojkar 10-12 år. Inbjudan. Anmäl till Maria Petersson senast den 2 februari.


Onsdagstävling den 25 januari

OBS! Anmälan görs på onsdag senast kl. 12:00 till Björn Törnqvist.
Välkomna!


Snart dags för Stockholm Trophy!

Inbjudan till Sveriges största ungdomstävling i skridsko.


SM avslutat: Mästerskapsrekord, banrekord och massor av personliga rekord

I strålande sol och vindstilla avslutades SM med de längre distanserna. Moa Kronborg blev tvåa totalt i det som kallas Allround, detta i juniorklassen. Erik Decker blev fyra i sin klass. I veteranklassen HV55 debuterade Georg Stübben med en femteplats efter en bukett personliga rekord. På 10 000 m tog Nils van der Poel banrekordet med 14.19,60, det gamla var på 14.27,8, satt av Johan Röjler 2006. Vi kommer med bilder om några dagar. Alla resultatlistor.


SM andra dagen - Moa Kronborg svensk juniorsprintmästarinna!

Andra dagens SM-tävlingar är avslutade. Moa Kronborg visade forsatt fin form och vann till slut 500 m. Erik Decker kom femma och Lukas Gullå fjortonde i juniorklassen på 500 m. I den sammanlagda sprintklassen fick Moa guldet och Erik bronsmedaljen. Lukas Gullå kom på en fin tolfteplats. Ett rekord på svensk bana och banrekord sattes även, av David Andersson på 500 m med tiden 37,37. Det tidigare banrekordet på 37,48 innehades av Magnus Enfeldt och sattes den 7 januari 2001.Resultat.


SM första dagen - många fina tider

SM-dagarna inleddes på fredagskvällen på Östermalms IP i helt vindstilla väder, och sjunkande temperatur. Från Södermalms IK deltar Moa Kronborg, Lukas Gullå, Erik Decker, Karolin Palmertz Cerne och Georg Stübben. Det blev några riktigt fina tider på de första två sträckorna (500 och 1000 m). Moa Kronborg vann juniorklassens första sträcka på 500 m med tiden 45,16. Erik Decker kom femma, båda med nya utomhuspers. Även Lukas Gullå tog pers på sträckan. Det blev personliga rekord för alla våra deltagare även på 1000 m. Sundsvalls Kevin Mercanton, som tog sina allra första träningspass i sin sena men blixtrande karriär med oss Södermalmare, gjorde topptider i seniorklassen. Flera veteraner visade också god spänst - den äldste 73 år. Resultat från fredagens tävlingar, 500 m. Resultat från fredagens tävlingar, 1000 m. Angående tidsscheman, lottningar, löpande resultat med mera, rekommenderar vi Skridskoförbundets SM-site. Kom gärna och se Sveriges yppersta skridskoelit tävla, på nära håll - det är gratis inträde. Vädret!. På vår uppdaterade YouTubekanal kommer några videofilmade lopp.


Resultat från onsdagstävlingen den 11 januari

Ett tappert gäng trotsade stormvindar och blötsnö. Inte minst familjen Ricknell ger sig inte så lätt. Här är resultatet från onsdagens kvällstävling. Resultat onsdagstävlingen den 11 januari.


Följ vår Erika i shorttrack-EM!

Till helgen tävlar Erika i EM Shorttrack i Turin, Italien. På tävlingens officiella hemsida finns båda liveresults och livestream. Det finns även en artikel om Erikas skridskokarriär i tidningen LT.


Medlemsavgiften

Hej!
Om du inte har betalat medlemsavgiften för 2017 är det hög tid att göra detta!
Avgiften är:
300 kr/år för aktiv vuxen
125 kr/år för stödjande vuxen
200 kr/år för ungdom under 20 år
500 kr/år för familj
Betalas till klubbens bankgiro 5489-0132, swish 123 680 83 31.
Björn


Idrottsgalan den 16 januari

Södermalms IK har tilldelats 20 biljetter till Idrottsgalan i Globen. Vill man gå så mejlar man Björn på bjorn_tornqvist1971@yahoo.se. Först till kvarn! All information om galan


Onsdagstävling den 11 januari

OBS! Anmälan görs på onsdag senast kl. 12:00 till Björn Törnqvist.
Välkomna!


Skridskons dag

Den 6 januari, Trettondagen, är det Skridskons dag på Östermalms IP. Se information här.


SM-helgen närmar sig!

Som framgått av kalendariet går SM 2017 i Stockholm den 13-15 januari. Skridskoförbundet arrangerar tillsammans med Södermalms IK. Länkar till anmälningregler och formulär finns här nedan. OBS! Sista datum är den 2 januari! Här finns
1. Officiell inbjudan.
2. Anmälningsformulär
3. Nya reglerna med kvaltider
4. FaceBook-event


God fortsättning på julen och ett Gott Nytt Skridskoår 2017

...tillönskas alla medlemmar och vänner från oss på Södermalms IK!


Vikingloppet i Västerås

Här kommer inbjudan till Vikingloppet i Västerås 21-22/1. Inbjudan


Onsdagstävling och Stockholmsjakten

Onsdagen den 21 december var det dags för säsongens andra onsdagstävling. Se resultat. Dessutom arrangerade Stockholm Speedskaters varvloppet Stockholmsjakten, som vanns av Erik Decker. Allt om Stockholmsjakten.


Rapport från Inzell

Den 17-18 december var Erik Decker nere i Inzell och tävlade på snabb is igen. Från Sverige var även Oskar Nilsson från Pollux, David Karlingsjö från Trollhättan, Kevin Mercanton (Kev Rm) och Eva Lagrange från Sundsvall med . Plus en del riktigt bra norrmänn och riktigt bra Holländare.. Officiella resultatlistan hittar ni här


Resultat från första onsdagstävlingen...

..har nu kommit. Se denna pdf-fil.


Planering träning och tävlingar - longtrack, shorttrack

Styrelsen har satt samman en planering för hela säsongen. Ändringar kommer uppdateras via vårt kalendarium.


Dags för säsongen första Onsdagstävling!

Onsdagskvällstävlingarna på Östermalms IP har lång tradition. Här kan unga och lite äldre tävla under seriösa former utan krav. Många har gjort sina första tävlingar här. All information om dagar, tider, sträckor, anmälan etc hittar ni i denna planering.OBS! Anmälan görs respektive tävlingsdag senast kl. 15:00 till Björn Törnqvist.
Välkomna!


Sundsvall: Finfin säsongspremier för vår unga skara!

Nadine, Liv Larsson, Liv Ricknell, Blanka, Ella, Jasmijn och Mina tävlade i Sundsvall i helgen. Att hösten träningar med Klingan o Gösta givit resultat kan man se på tiderna. Alla resultat.


Mina 1500

Se hit alla föräldrar och skridskointresserade barn

Nu börjar det dra ihop sig till vår populära Skridskoskola! Här får man rätt åkteknik redan från början. Se mera information under rubriken Skridskoskolan!


Senaste nytt om tävlingsdräkter

Nu har vi även fått hem storlekar på tävlingsdräkter!
Dessa kommer finnas på på ÖIP under denna vecka för utprovning. Har man redan en dräkt som passar räcker det med att höra av sig till mig så skriver jag in det! :)
Ni som anmält intresse för tävlingsdräkt får även ett mail gällande detta. Har du inte fått något mail men vill ändå ha en dräkt är det bara att höra av sig så löser vi det!
Michael Gilbert


Datum för onsdagstävlingar mm

Följande onsdagar är inbokade för kvällstävlingar på Östermals IP: 7/12, 21/12, 11/1, 25/1, 8/2 och 22/2. Sedan har vi tagit på oss SM 13-15/1 och Stockholm Trophy 28-29/1. Vikingarännet är inplanerat till den 12/2.
Björn


Verksamhetsberättelsen för säsongen 2015-2016 nu klar

Styrelsen levererade häromdagen bifogade undertecknade verksamhetsberättelse.


Säsongsbästa av Erika i Holland, två personbästa av Erik i Norge

På en kvällstävling i klassiska Heereveen gjorde Erika 43.10 på 500 m och 2.13,26 på 1500 m. Erik Decker tävlade i Hamar i Norge; alla resultat.


Novemberlöpet i Trollhättan - många fina tider!

Erika, Erik och Lukas representerade Södermalms IK på det traditionella Novemberlöpet i Trollhättan. Lukas slog till med några fina pers och vann sin klass. Detta gjorde även Erika. Erik tog silver! Alla resultat


Gärdehovspokalen - Sundsvall 3-4 december

Hej!
Anmälan till Gärdehovspokalen i Sundsvall 3-4 december till mig senast 26 nov.
Ange namn, födelseår samt personbästa på de distanser ni ska delta.
För mer information vg se inbjudan.
Hälsningar Maria


Träningstider Östermalms IP

För närvarande har vi de generella istiderna för träning:
- Må 17:00 - 18:00
- Ti 17:00 - 18:00
- On 17:00 - 18:00
- To 17:00 - 18:00
Tiderna är inte att förväxla med träningstider, då en träningstid kan starta mycket tidigare med uppvärmning och avslutas med nedvärmning. Prata med din tränare för att få exakt träningstider.
Tiderna är generella och gäller exempelvis inte när vi har Onsdagstävlingar och liknande arrangemang.
Tiderna är inte hundra % fix utan kan komma att ändras.
Fredrik Decker


Våra få träningstider hotade - av bandy

Stockholms enda och en av de få rundbanorna i Sverige med fullängd, är hotade igen - nu av bandy. Vi vet ju att man inte kan ha hastighetsåkning med puckar eller bandybollar på isen. Se Nisse Larssons brev nedan:
"Till er som jag vet har ett intresse av en fungerande rundbana för allmänheten på Östermalms IP
Stockholms stad har inför den kommande vintersäsongen dragit ner på allmänhetens tider på ÖIP:s rundbana. Anledningen till minskningen av allmänhetens tider är att ÖIP ska börja användas för bandyträning samt bandymatcher. I det bifogade schemat står det att vardagstiden mellan 19 och 20 ska delas mellan allmänheten och bandyn. Detta skulle förverkligas genom att allmänheten, enligt förslaget, skulle få tillgång till isytorna längst ut i ändarna av ÖIP, medan bandyn skulle använda hela mittpartiet av banan. Detta omöjliggör åkning av den typ som vi har haft tidigare. Tiden mellan 19 och 20 har varit den mest välbesökta av de tider som står till allmänhetens förfogande på kvällarna, och det har också varit den tid som SSSK har bedrivit nybörjarundervisning för både gamla och nya svenskar med ovana vid skridskoåkning - en verksamhet som har varit mycket uppskattad. Det är enligt min mening olyckligt att ta tider från allmänheten på ÖIP, och att just ta tiden mellan 19 och 20 är synnerligen olyckligt. Är detta verkligen förenligt med satsningar på friskvård och folkhälsa i Stockholm?
Det finns ingen som för allmänhetens talan i detta sammanhang. Oorganiserade skridskoåkare får ta det som blir över. Tack och lov har skridskoklubbarna fått behålla sina träningstider, men dessa har också blivit förändrade. Summan av förändringarna är dock att det är allmänhetens tider som tydligast har skurits ned. Helgtiderna är som ni ser också nedbantade. ÖIP har hittills varit den enda riktiga skridskobanan i Stockholm där allmänheten har haft tillgång till kvällstider, men detta ser nu ut att börja naggas i kanten. Ingen vet ju heller hur framtiden kommer att bli efter den kommande säsongen.
Jag tar mycket gärna emot era reaktioner på denna föreslagna förändring och på det jag har skrivit. Utifrån det ni svarar - som i sammanhanget är en typ av expertgrupp - avser jag att gå vidare. Om många av er inte anser att detta är värt att strid om, kommer jag självklart att det i beaktande, men om däremot många av er tycker att detta är ta något mycket väsentligt från Stockholms skridskoåkare anser jag att vi bör agera.
Vänliga hälsningar,
Nils Larsson "
(nisselarsson59@hotmail.com)


Erika Lindgren vann Alta Valtellina Trophy

I stark konkurrens från de bästa short-trackjuniorerna i Europa vann Erika Valtellina Trophy i Bormio den 23 oktober. Gloria Ioriatti från Italien var tvåa och Nina Hogeveen från Holland kom trea. Detta var den 25:e gången tävlingen ägde rum. Detta är den största och snabbaste tävlingen i Europa i short track. Detta år deltog inte mindre än 170 åkare från 13 länder. Vi gratulerar Erika! Resultat.


Utprovning av kläder!

Torsdagen den 10 november kommer vi ha utprovning av storlekar till de nya klubbkläderna. Detta kommer ske på Östermalms IP klockan 19:00.
Då tar vi emot beställningar och skickar sedan detta till våra leverantörer. Kan ni inte komma den kvällen hör ni av er till mig (0707191498) så löser vi det på bästa sätt!
Vi ses då!
Michael Gilbert


Dags för Novemberlöpet!

Hej! Anmälan till Novemberlöpet i Trollhättan 12-13 november till mig senast 5 november.
Ange namn, födelsedata och pers på de sträckor ni ska köra.
För mer info vg se inbjudan.
hälsningar Maria


Ispass på Studenternas

Hej! Två ispass i Uppsala 22-23 oktober. Var och får anmäla själva till skridsko@ifthor.se. Kostnad 50 kr/pass - se inbjudan. Hälsningar Maria


Till alla som vill deltaga i höstens barmarksträning!

Vi samlas tisdagen den 30 augusti 2016 kl 18 00 på Östermalms IP.
Först genomgång av höstens träningsupplägg. Därefter kör vi första träningspasset.
Om du är förhindrad att komma maila, SMS:a eller ring mig, tel 070-2097134!
Skrinnarhälsningar
Hans G Klingvall
Huvudtränare Lilla Skrinnar-gruppen
Headcoach Minor Speedskating-groupT


Inbjudan till Relitalägret i Uppsala

Inbjudan till femårsjubilerande Relitalägret, 2-4 september 2016. Susta anmälningsdag den 28 augusti. Se inbjudan.


Inbjudan till träningsläger i Västerås

Östsvenska har inbjudit till säsongens andra träningsläger 27-28/8, denna gång två dagar med övernattning i gymnastiksal och andra roliga aktiviteter.Se inbjudan.


Winbergs minne

Dax för säsongens första tävling i Västerås 10-11 september. Se bifogad inbjudan. Anmälan till mig senast 1 sep. Uppge namn, födelsedata, klass samt distans ni vill köra på söndagen. Man kan välja mellan 3000m, 1500m, 1000m, 500m. Hälsningar Maria P.


Tekniska problem

Det har varit tekniska problem under senvåren pga hårddiskbyte. Vi hänvisar tills vidare till Södermalms IK:s facebook-grupp, Short track i Mälardalen och även gruppen Östsvensk skridsko. Skicka dock gärna sådant som ni vill ha in på hemsidan, så sparkar vi igång igen i slutet av juli