Södermalms IK

Skriv ut sidan

Välkommen till Södermalms IK

  • Södermalms IK är specialiserad på skridskor, både på is och på hjul. Vi åker allt från korta lopp på bana och shorttrack på hockeyrink, till distanslopp på sjöis respektive landsväg.
    Klubben har i flera decennier också utmärkt sig som en arrangör av stora mått både av nationella och internationella tävlingar. Vi är medarrangör i Vikingarännet.
  • Södermalms IK arrangerar tävlingar på Inlines runt hela Stockholmsområdet samt skridskor på Östermalms IP. Där lånar vi även ut hastighetsskridskor till både stora och små som vill prova på.
  • Vi har lovande talanger i vår klubb, men vill gärna hjälpa fler att prova på dessa sporter. Klubbens tränare har själva tävlat på skridskor och lär gärna ut hemligheten med att åka fort på skridskor, både på hjul och på is.
  • Södermalms IK, som bildades 1 april 1902, har dominerat svensk skridskosport under 1900-talet och som därmed också är den idrottsgren som klubben huvudsakligen förknippas med. Där har vi 100 svenska mästare genom åren.I början av seklet hade vi även framstående idrottare i några löpgrenar, även olympier.
  • Tidigare ordföranden, Göran Claeson, har också varit Europa- och Världsmästare.
  • På vår hemsida finns bl a banrekorden i Stockholm, tävlingprogram och träningstider på Östermalms IP, resultat, personrekord, bildgallerier, samt en kort resumé av klubbens hundra första år. Medlemsavgift m m finns under länken Klubbfakta.

Välkommen till Södermalms IK !


Foto på denna sida: Sara Salah (överst)

Ren vinnare