Utlåning av hastighetsskridskor

Vintertid lånar vi ut hastighetsskridskor till alla ungdomar på Östermalms IP. Vuxna får hyra för 50:- per kväll.

Alla är välkomna!

Vi har alla storlekar från nr 32.

Vi har onsdagar som vår tränings- och utlåningsdag. Om du hellre vill komma en annan dag är du välkommen att antingen "chansa" en träningskväll (tisdag eller torsdag) eller ringa ordföranden Björn Törnqvist på telefon 070-733 58 29 och komma överrens om en tid. Det går även bra att skicka ett mail så tar vi kontakt.

Vi försöker även hjälpa grupper på vardagar men vi kan ha svårt att få någon att "komma loss" under arbetstid. Men fråga gärna i god tid innan.

Att börja med hastighetsåkning

Efter det att du gått med i Södermalms IK kan du som växer få låna hastighetsskridskor några säsonger. Kostnaden för ett par när du vill köpa egna är c:a 1000:-. Ett par klappskridskor kostar c:a 3000:-.

Vi avråder från att använda klappskridskor innan man lärt sig tekniken ordentligt.

Klubbens tävlingstrikå kostar 1100:- men klubben subventionerar hälften till ungdomar som betalar 550:-.

Klubbens träningsoverall kostar 500:-.

Vi betalar inte för tränare och träningar men vi hjälps åt vid tävlingar och arrangemang.

Tävlingar har vi på Östermalms IP. Som regel kör man två lopp per tävlingsdag på skridskor.

Onsdagstävlingarna kan man välja helt fritt vilka distanser man vill prova på.