Tunnelloppet

Tillsammans med Hammarby IF friidrott arrangerade vi Tunnelloppet i okt 2004. Södermalms IK var huvudansvarig för Inlines.

Loppet blev en "dundersuccé" för inlines och Södermalms IK. Runt 4000 anmälda någotsånär jämnt fördelat på 12 km och 42 km-loppen.

Premiär Södra länken

Marathon ~ 42 km
På grund av att byggnationen av tunneln pågick in i det sista kunde vi inte kan använda mynningen mot Essingeleden. Av den anledning kördes Marathon 4 varv och sträckan var c:a 42 km.

Premiär för inlines i Tunneln
I samband med en reportagefilmning premiäråkte några Södermalmare Tunneln. På bilden, som är fotograferad av Ulf Haase, syns John Olofsson.

Jordens häftigaste upplevelse - Tunnelloppet

Om Tunneln

Södra länken är Sveriges största vägtunnellprojekt och sammanbinder två av Sveriges mest trafikerade leder, Essingeleden i väster och Värmdöleden i öster. Omkring 60 000 fordon kommer att kunna passera genom tunneln varje dygn. Detta förbättrar miljön i området på ett högst påtagligt sätt.

Som en del i invigningsprogrammet

Södra länken öppnade för trafik Söndagen den 24 oktober 2004, men de som deltog fick uppleva tunneln redan en vecka tidigare, innan trafiken tog över den! Som en del i invigningsprogrammet arrangerade Södermalms IK, tillsammans med Hammarby IF fri idrott, ett inlineslopp. Loppet gick genom hela Södra Länkes tunnlar och de som trodde att det var mörk bjöds på en särskild överraskning!

Distanser

Inline - 42 KM (maxtid 2 timmar) och 12 KM
Löpning - 12 KM

Sträckan

Start och mål var i Globen och deltagarna fick en unik upplevelse i underjorden och bjöds på en del överraskningar under loppet. Omkring 90% av loppet gick i södra länken stora, ljusa och breda tunnlar.

Karta Södra länken

Södra länken