Ungdomsverksamhet

Vi välkomnar alla ungdomar, såväl som motionärer och elit som vill prova på eller tävla skridskoåkning vara sig det är på hjul (inlines) eller på 400 m-bana på is (hastighetsåkning).

I våra grenar tränar och tävlar både pojkar och flickor samt nybörjare, motionärer och elit tillsammans. Därför är skridskosporten också känd för en fantastisk sammanhållning bland alla aktiva. I skridsko får alla delta på sina egna villkor.

Södermalms IK bedriver sin verksamhet på Östermalms IP på vintrarna. På sommarens inlinesträningar varierar platserna. Vi lånar ut skridskor på vintern och inlines på sommaren för de som vill prova på. Jul- och sportlovslediga skolungdomar får låna skridskor och vi visar hur det går till att åka skridskor, mellan kl 10-12.

Klubben samarbetar gärna med klubbar inom andra idrottsgrenar för att på så vis erbjuda ungdomarna ett allsidigt idrottande.

Vi har låga medlemsavgifter och det krävs ingen speciell utrustning för att delta. Förutom hjälm i samband med inlines.

Klubben har en uttalad målsättning att genom en stor bredd på verksamheten skapa förutsättningar för framtida elitsatsning.

Som de flesta idrottsklubbar i Sverige är vi i behov av fler ledare (föräldrar). Klubben ombesörjer den utbildning som krävs.

Södermalms IK tar avstånd från alla former av dopning och trakasserier och förväntar sig att medlemmarna gör sitt bästa för att stötta varandra på träning och tävling.